ERASMUS+ PROGRAM OLASZORSZÁGBAN

ERASMUS+ PROGRAM OLASZORSZÁGBAN

Ötödéves textilműves diákjaink közül hárman Milánóban tölthették az októbert egy iskolánk által megpályázott Erasmus+ programnak köszönhetően. A lányok az AFOL Modánál - egy híres divatiskolánál- szereztek új tapasztalatokat. Minden héten más feladatot kaptak, mindig valami olyasmit, ami újdonság lehet számukra és szakmai jövőjük szempontjából kamatoztatni tudják az ott megszerzett tudást. Varrótanfolyamon fűzőt és mintás vászontáskákat készítettek és segítettek a közelgő divatbemutató előkészületeiben. Ezt követően a nemezeléssel foglalkoztak, eddig számukra ismeretlen technikákat sajátíthattak el, hogy hogyan lehet más-más anyagokból mintákat létrehozni a gyapjún. A végzős diákok munkáit pedig megtekinthették a divatbemutatón, ahol az összes olasz divatiskola bemutatta vizsgaremekeit.
Szabadidejükben megtekintették a város főbb nevezetességeit, mint például a Dómot, a Monumentalet, a Brera Akadémiát és a Vittorio Emanuele Galériát.
Ez az út nemcsak szakmai fejlődést biztosított, de angol és olasz nyelvi tudásukat is bővíthették miközben kitapasztalhatták milyen is az önálló élet egy külföldi nagyvárosban.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések